MENU
  • “Gelukkig is een mens die wijsheid heeft gevonden, een mens die inzicht wint.” – Spreuken

  • “Wijzer: Het leven is mooi maar niet altijd gemakkelijk. Daarom geven wij levenslessen van grote wijzen door.”

  • “Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen” – Nelson Mandela

  • “Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven, zijn de dingen moeilijk” – Seneca

  • “Wijzer: Alles wat je wél over het leven moet weten maar nooit hebt geleerd.”

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Leven vanuit je kracht

woensdag 6 september 2017, 19:30 - 22:00

Overal waar je gaat, neem je jezelf mee. Maar wie is “jezelf” dan en wanneer sta jij in je kracht? Wijzer organiseert een unieke Masterclass, waarin je inzichten krijgt om zowel in werk als privé vanuit je kracht te leven.

Reserveren (Let op: deze training is inmiddels uitverkocht)

Deze avond geeft je handvatten die je levenslang van dienst zijn. Het evenement is uniek door de praktisch toepasbare inhoud, de hoge mate van zelfreflectie en de combinatie met een theater-element.

Deze Masterclass wordt gegeven door Bram van de Leer. Hij werkt al jaren met jongeren op het laagste niveau middelbaar onderwijs dat Nederland kent. Hij is continu bezig om deze jonge mensen in hun kracht te zetten, in een samenleving die niet in ze gelooft. Tijdens deze Masterclass past hij zijn ervaring toe op iedereen die vanuit zijn of haar kracht wil leven.

Programma

19:00 Ontvangst met koffie & thee

19:30 DEEL 1, Wie ben ik? En in relatie tot de ander?
Dit eerste blok gaat allereerst over jou als individu. Zoals jij nu bent is geen ‘kant en klaar product’, identiteitsvorming is een doorlopend proces. Hoe is dat eigenlijk tot nu toe bij jou gegaan? Uit welke onderdelen besta jij? En hoe is jouw gezin van herkomst van betekenis voor wie jij nu bent? Hoe verhoudt dat zich tot de cultuur waarin jij opgegroeid bent? En zijn er eigenlijk onderdelen waar je geen invloed op hebt? Het tweede deel van dit blok gaat over dat je bewust jezelf bent en wat het effect daarvan is op de ander. Nu je weet welke invloed je geschiedenis en cultuur op jou en je identiteitsvorming hebben gehad, kun je gaan kiezen. Wat neem je wel mee en wat niet, en welke invloed heeft dat op het recht doen aan jezelf en de ander? Hoe wortel je in eigen grond om vanuit je kracht te gaan leven?

Pauze

21.00 uur: DEEL 2, Leven vanuit je kracht: Vormen en handreikingen
Om te leven vanuit je kracht moet je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling. Het is geen magische spreuk die je slechts eenmalig hoeft uit te spreken, maar een continu proces. Je krijgt vormen en handvatten aangereikt die je helpen dit vormingsproces te begeleiden. Welke inzichten heb jij nodig om dit zelfstandig te kunnen doen? We kijken naar levensgebieden, naar jouw persoonlijke schatkist en naar jouw proces van binnen naar buiten en andersom.

22:00 uur Afsluitende borrel

Veelgestelde vragen:

– Wat zijn de entreeprijzen van de masterclass?
Voor een ‘Entreekaart 1 persoon’ betaal je € 29, voor een ‘Entreekaart 2 personen’ betaal je € 59. Bij een entreekaart voor 2 personen ontvang je, op de avond zelf, gratis het inspirerende boek ‘De Wereld van Andersom’ over identiteitsvorming. Je ontvangt het boek tevens als je deelneemt aan twee (of meer) Wijzer-trainingen in 2017.

– Kan ik dit event ook samen met mijn partner bezoeken?
Zeker, dit thema leent zich bij uitstek om nog lang samen over te praten, in de pauzes en na afloop. Tegelijkertijd is identiteit voor iedereen een eigen proces. Alleen deelnemen heeft daarom ook voordelen.

Gegevens

Datum:
woensdag 6 september 2017
Tijd:
19:30 - 22:00
Website:
https://www.interticket.nl/e/10937/wijzer-relatie-met-jezelf-leven-uit-je-kracht-houten

Locatie

JOINN! (Het Rond)
Onderdoor 5
Houten, Nederland

Agenda

Nieuwsbrief

Contact

Neem contact op