MENU
  • “Gelukkig is een mens die wijsheid heeft gevonden, een mens die inzicht wint.” – Spreuken

  • “Wijzer: Het leven is mooi maar niet altijd gemakkelijk. Daarom geven wij levenslessen van grote wijzen door.”

  • “Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen” – Nelson Mandela

  • “Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven, zijn de dingen moeilijk” – Seneca

  • “Wijzer: Alles wat je wél over het leven moet weten maar nooit hebt geleerd.”

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Liefdesrelaties

zaterdag 30 september 2017, 10:00 - 15:00

Wijzer organiseert een unieke relatietraining voor jou en je partner. Dit programma is uniek door de ijzersterke inhoud van Gerrie Reijersen van Buuren in samenwerking met actrice Willemijn Goos. De reflectie, liedjes en humor van cabaretier Timzingt maken integraal onderdeel uit van het programma.

Reserveren

Deze masterclass onderscheidt zich door inhoudelijk een fundamenteel niveau dieper te gaan en qua vorm aan te sluiten op de leerervaring van deze tijd. De leervorm is interactief, ondersteund door beelden, materialen, acteerwerk, muziek en reflectie. De rode draad van de dag gaat over keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen in je relatie.

Gerrie Reijersen van Buuren is een autoriteit op relatiegebied. Ze oefent dit dagelijks uit als familie- en relatietherapeut, opleider, trainer en schrijfster. In haar praktijk spreekt ze veel echtparen en ziet ze van dichtbij waar het in veel relaties goed of juist fout gaat. Vanuit haar ‘contextuele’ benadering helpt ze mensen om (opnieuw) met elkaar in verbinding te komen. Tijdens deze dag helpt ze stellen vanuit haar ervaring om ‘problemen’ vóór te zijn. Immers voorkomen is beter dan genezen. Tijdens haar trainingen en workshops werkt ze samen met Willemijn Goos, een actrice die door haar aanwezigheid de inhoud tot leven brengt.

Tim van Wijngaarden maakte negen jaar deel uit van cabaretgroep Voorwaar en is inmiddels een aantal jaren actief als solo cabaretier ‘TimZingt’. Met tekst en muziek houdt hij in de weekenden de kijker een spiegel voor over thema’s als geloof, hoop en liefde. Daarnaast is hij werkzaam als schoolleider en werkte hij mee aan de huwelijksvoorbereiding van jonge stellen in zijn eigen kerk. Hij helpt voor een stuk reflectie en humor omdat leren over je huwelijk heel leuk is.

Programma

09:30u: Ontvangst met Koffie en thee

10:00u: Introductie (o.l.v. TimZingt)

10:00u: Deel 1 – Wie ben ik?: Identiteit en eigenheid
Dit eerste blok gaat over jou als individu. Hoe kun je immers over je relatie praten als je niet weet uit welke twee individuen hij is opgebouwd? De invloed van jou geschiedenis, je ontwikkeling en de keuzes die je daardoor maakt. (o.l.v. Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos)

Reflectie (TimZingt en Gerrie Reijersen van Buuren)

Pauze (koffie & thee)

11:30u: Deel 2 – Wie zijn jij en ik?: Autonomie versus verbondenheid
Dit blok gaat naast jou nu verder met je partner. Wie is eigenlijk op welk (ge)deel(te) van wie gevallen? En waarom? Wat is verliefdheid eigenlijk? Zegt dat meer over jou of juist over je partner? En in hoeverre wordt je samen eigenlijk één en waar blijft je eigenheid dan? Nu ik dit allemaal weet: wat kan ik er dan aan/mee doen? (o.l.v. Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos)

Reflectie (TimZingt en Gerrie Reijersen van Buuren)

Pauze (geheel verzorgde lunch)

13:30u: Deel 3 – Wie zijn wij? De balans van geven en ontvangen
Dit laatste blok gaat over de relatie tussen jou en je partner. Wat is samen? Wat verbindt jullie? Wat juist niet? En hoe gaat het als de verliefdheid/liefde er niet meer is? Wat verbindt je dan nog? Welke verdienste heb je bij elkaar opgebouwd om jezelf, de ander en je (eventuele) kinderen een betrouwbare toekomst te bieden? En wat geef jij hoe door aan je kinderen? (o.l.v. Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos).

Reflectie (TimZingt en Gerrie Reijersen van Buuren)

14:30u: Optreden TimZingt

15:00u: Afsluitende borrel

Reacties op de Masterclass Relaties:

“Dit was de meest leerzame dag in mijn relatie tot nu toe!” – Jonathan

“Wij hebben inzichten gekregen die anderen pas na jaren huwelijk of misschien zelfs nooit ontdekken.” – Peter & Ineke

“Hoewel ik het initiatief heb genomen was mijn man haast nog enthousiaster dan ik. Anders dan andere relatietrainingen was deze juist wél aansprekend voor mannen!” – Lize

Veelgestelde vragen:

– Wat zijn de entreeprijzen van de Masterclass?
Voor een ‘Entreekaart 1 persoon’ betaal je € 49, voor een ‘Entreekaart 2 personen’ betaal je € 89. Een geheel verzorgde lunch is inbegrepen. Bij een entreekaart voor 2 personen ontvang je, op de avond zelf, gratis het inspirerende boek ‘De Wereld van Andersom’ over identiteitsvorming. Je ontvangt het boek tevens als je deelneemt aan twee (of meer) Wijzer-trainingen in 2017.

– Is er genoeg tijd voor mij en mijn partner om dingen onderling te bespreken?
Tussen de programmablokken door is er tijd om afzonderlijk met je partner door te praten. Ook in het programma zelf zitten reflectievragen om onderling te bespreken.
Je relatie is heel persoonlijk, alles wat je bespreekt is daarom tussen jou en je partner. Er zijn geen groepsgesprekken.

Gegevens

Datum:
zaterdag 30 september 2017
Tijd:
10:00 - 15:00
Website:
https://www.interticket.nl/e/10938/wijzer-liefdesrelaties-veenendaal

Locatie

De Basiliek
Wiltonstraat 56
Veenendaal, Nederland

Agenda

Nieuwsbrief

Contact

Neem contact op