MENU
  • “Gelukkig is een mens die wijsheid heeft gevonden, een mens die inzicht wint.” – Spreuken

  • “Wijzer: Het leven is mooi maar niet altijd gemakkelijk. Daarom geven wij levenslessen van grote wijzen door.”

  • “Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen” – Nelson Mandela

  • “Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven, zijn de dingen moeilijk” – Seneca

  • “Wijzer: Alles wat je wél over het leven moet weten maar nooit hebt geleerd.”

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Ouderschap

woensdag 1 november 2017, 19:30 - 22:00

Vader of moeder zijn is buitengewoon uitdagend. Het vormt je, daagt uit, confronteert en bevredigt. Je geeft het leven door. Letterlijk en figuurlijk, met wat je zelf hebt meegekregen als startpunt. Hoog tijd voor een inspirerende, verdiepende Masterclass Ouderschap, het thema waar we bij Wijzer de meeste vragen over krijgen!

Reserveren

Waar het over gaat
Alle aandacht gaat in dit programma uit naar de manier waarop je invulling geeft aan je rol als ouder. Hoe jij in het leven staat, wat je meekreeg én wat je door wil geven. De uitdaging ligt er: wil en kun je jouw kinderen helpen zich te ontwikkelen tot zelf-bewuste volwassenen? Met voldoende basis om het leven ten volle aan te kunnen gaan? Dit vormt dan ook de rode draad van het programma. We bieden je een creatief en afwisselend programma met onder meer mini-lezingen en ruimte voor reflectie.

Sprekers: Gerrie Reijersen van Buuren en Marten IJmker.
Gerrie Reijersen van Buuren is een autoriteit op relatiegebied. Ze oefent dit dagelijks uit als familie- en relatietherapeut, opleider, trainer en schrijfster. In haar praktijk spreekt ze veel ouders en ziet ze van dichtbij waar het in veel gezinnen goed of juist fout gaat. Vanuit haar ‘contextuele’ benadering helpt ze mensen om (opnieuw) met elkaar in verbinding te komen.

Marten IJmker is een van de oprichters van Wijzer, vader, echtgenoot, trainer en specialist op het gebied van (je)zelfontwikkeling. En het ontwikkelen van jezelf is nu juist waar het in ouderschap om gaat. Niet van alles erbij leren of moeten, maar vanuit de kern van wie je zelf bent ouder zijn. Hoewel hij voor de zaal staat, bestaat volgens hem de hele zaal uit experts. Marten is bij uitstek iemand die jou laat ervaren dat je zelf de kracht in je hebt om te zijn wie je bent als ouder.

Programma

19.00u: Ontvangst met koffie en thee

19.30u: Introductie en warming-up

Deel 1 – De bron waaruit je put
De generaties die je voor gingen hebben grote invloed op jouw ouderschap. Naast wat je genetisch meekrijgt, neem je ook gewoontes, regels en gedrag van je ouders over. De kunst: koers bepalen en kiezen wat je wel, niet of anders wilt meenemen. Hier bewuste keuzes in maken is hét beslissende puzzelstukje voor wie zijn kind recht wil doen en tot zijn recht wil laten komen.

Pauze

21.00u: Deel 2 – Ik ouder, jij oudert, wij ouderen
Als je weet wat je wilt doorgeven, hoe doe je dat dan? Hoe help je je kind zijn of haar weg te vinden en hoe werk je daarin als partners samen? Hoe stimuleer je zelfstandigheid terwijl je je kind toch ook wil beschermen? Wat is de zin (en onzin) van regels? En waarom werken ze juist wel of juist niet? En ‘de goede ouder’: bestaat die eigenlijk wel?

22.00 uur: Afsluiting en borrel

Veelgestelde vragen:

– Wat zijn de entreeprijzen van de masterclass?
Voor een ‘Entreekaart 1 persoon’ betaal je € 29, voor een ‘Entreekaart 2 personen’ betaal je € 59. Bij een entreekaart voor 2 personen ontvang je, op de avond zelf, gratis het inspirerende boek ‘De Wereld van Andersom’ over identiteitsvorming. Je ontvangt het boek tevens als je deelneemt aan twee (of meer) Wijzer-trainingen in 2017.

– Is er genoeg tijd voor mij en mijn partner om dingen onderling te bespreken?
Tussen de programmablokken door is er tijd om afzonderlijk met je partner door te praten. Ook in het programma zelf zitten reflectievragen om onderling te bespreken. Je opvoeding is persoonlijk, alles wat je bespreekt is daarom tussen jou en de andere ouder van je kind(eren). Er zijn geen groepsgesprekken.

Gegevens

Datum:
woensdag 1 november 2017
Tijd:
19:30 - 22:00
Website:
https://www.interticket.nl/e/10940/wijzer-ouderschap-de-relatie-met-je-kind-houten

Locatie

JOINN! (Het Rond)
Onderdoor 5
Houten, Nederland

Agenda

Nieuwsbrief

Contact

Neem contact op