MENU
  • “Gelukkig is een mens die wijsheid heeft gevonden, een mens die inzicht wint.” – Spreuken

  • “Wijzer: Het leven is mooi maar niet altijd gemakkelijk. Daarom geven wij levenslessen van grote wijzen door.”

  • “Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen” – Nelson Mandela

  • “Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven, zijn de dingen moeilijk” – Seneca

  • “Wijzer: Alles wat je wél over het leven moet weten maar nooit hebt geleerd.”

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Broer & Zus

woensdag 6 december 2017, 19:30 - 22:00

Event Navigation

De relatie met je broers en zussen is de langstdurende uit je leven. Veelzijdig en vol dynamiek omdat hij in elke levensfase anders is. Je hebt ontzettend veel gemeen. Denk aan: je opvoeding, je ouders en je maakt deel uit van dezelfde generatie. Toch kunnen de verschillen soms niet groter zijn.

Reserveren

Wijzer organiseert voor het eerst een avond over deze bijzondere relatie om jou de inzichten te geven waardoor je deze relatie beter begrijpt. De avond zit vol praktisch toepasbare inhoud, vraagt een hoge mate van zelfreflectie en geeft je inzichten die je perspectief op deze relatie voor altijd veranderen. Deze Masterclass wordt gegeven door Gerrie Reijersen van Buuren.

Gerrie Reijersen van Buuren is een autoriteit op relatiegebied. Ze oefent dit dagelijks uit als familie- en relatietherapeut, opleider, trainer en schrijfster. In haar praktijk spreekt ze veel mensen en ziet ze van dichtbij waar het in diverse typen relaties goed of juist fout gaat. Vanuit haar ‘contextuele’ benadering helpt ze mensen om (opnieuw) met elkaar in verbinding te komen.

Programma

19:00u: Ontvangst met Koffie en thee

19:30: Deel 1, Wie ben ik? En wie ben ik in relatie tot mijn broer of zus?
Dit eerste blok gaat allereerst over jou als individu. Zoals jij nu bent is geen ‘kant en klaar product’, identiteitsvorming is een doorlopend proces. Hoe is jouw gezin van herkomst, en daarmee je broers of zussen, van betekenis voor wie jij nu bent? Hoe verhoudt dat zich tot de cultuur waarin jij opgegroeid bent? En zijn er eigenlijk onderdelen waar je geen invloed op hebt? Het tweede deel van dit blok gaat over de speciale aandacht die een broer/zus relatie nodig heeft, omdat deze relatie paralel loopt aan je eigen ontwikkeling.

Pauze (koffie & thee)

21:00u: Deel 2 – Een broer of zus: Hulpbron of struikelblok?
Je relatie met je broers en zussen is een gegeven relatie, je kunt geen “ex-” broer of zus hebben. Hoewel je er niet voor hebt gekozen, heb je wel het vermogen voor en met elkaar te kiezen hoe je deze relatie vormgeeft. Je kunt elkaars hulpbron, maar ook elkaars struikelblok zijn. Je krijgt vormen en handvatten aangereikt die je helpen deze relatie te begeleiden. Welke inzichten heb jij nodig om deze relatie vorm te geven? We kijken naar jouw persoonlijke schatkist en kwaliteiten in relatie tot je broers en/of zussen.

22:00u: Afsluitende borrel

Veelgestelde vragen:

– Wat zijn de entreeprijzen van de masterclass?
Voor een ‘Entreekaart 1 persoon’ betaal je € 29, voor een ‘Entreekaart 2 personen’ betaal je € 59. Bij een entreekaart voor 2 personen ontvang je, op de avond zelf, gratis het inspirerende boek ‘De Wereld van Andersom’ over identiteitsvorming. Je ontvangt het boek tevens als je deelneemt aan twee (of meer) Wijzer-trainingen in 2017

– Is er genoeg tijd voor mij en mijn broer of zus om dingen onderling te bespreken?
Tussen de programmablokken door is er tijd om afzonderlijk met elkaar door te praten. Ook in het programma zelf zitten reflectievragen om onderling te bespreken.
Jullie onderlinge relatie is heel persoonlijk, alles wat je bespreekt is daarom tussen jullie. Er zijn geen groepsgesprekken.

– Is het niet teveel informatie om te verwerken?
Het wordt een intens programma, met als doel je zoveel mogelijk te leren. Tegelijk is het programma opgebouwd uit duidelijk herkenbare hoofdlijnen die je nooit meer zult vergeten. Door de afwisseling in het programma zul je het niet als teveel ervaren.

Gegevens

Datum:
woensdag 6 december 2017
Tijd:
19:30 - 22:00
Website:
https://www.interticket.nl/e/10942/wijzer-broer-en-zus-houten

Locatie

JOINN! (Het Rond)
Onderdoor 5
Houten, Nederland

Agenda

Nieuwsbrief

Contact

Neem contact op